EU-kontroll og service på bilen

Varsler kø på EU-kontroll

Det kan bli vanskelig å få bilen klar til ferien.

PKK-KØ: Torbjørn Seljevoll og Jan Robert Halvorsen (t.h.) i Statens vegvesen sjekket i 2016 Tåsen Bilverksted og jobben Ståle Etland hadde gjort med en bil på EU-kontroll. Nå meldes det om opphopning av EU-kontroller hos norske verksteder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PKK-KØ: Torbjørn Seljevoll og Jan Robert Halvorsen (t.h.) i Statens vegvesen sjekket i 2016 Tåsen Bilverksted og jobben Ståle Etland hadde gjort med en bil på EU-kontroll. Nå meldes det om opphopning av EU-kontroller hos norske verksteder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Hele 187.000 biler fikk tilbud om utsatt periodisk kjøretøykontroll (PKK) - på folkemunne kalt EU-kontroll - i mars og april på grunn av corona-pandemien. Nå varsles det om voldsom pågang fra bileiere som trenger å få bilen godkjent før fellesferien.

Bilverksteder landet rundt vurderer tilsynelatende å øke kapasiteten for å ta unna køen. Nå går det nemlig ikke an å utsette PKK lenger.

- Da Norge stengte ned 12. mars fikk de som hadde kontrollfrist mellom 13. mars og 30. april, en generell utsettelse på to måneder. Mange valgte heldigvis å ta EU-kontrollen, da fler og fler skjønte at mange i bransjen hadde innført gode smitteverntiltak, sier NAF-kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal til Dinside.

Han sier det likevel har hopet seg opp en del biler i forbindelse med denne utsettelsen.

- De må få gjennomført kontrollen før fellesferien. I tillegg skal alle de som har kontrollfrist i mai og juni ha bilene sine inn til kontroll. Dermed er det flere enn normalt som må ha bilen på EU-kontroll nå, forklarer han.

Flesteparten med stryk

Hos verkstedkjeden Automester melder de om travle dager, da mer enn halvparten (55 %) av de bilene som faktisk var på EU-kontroll i april heller ikke ble godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer