Teoriprøven

Varsler lange køer på trafikkstasjonene

Høy strykprosent på teoriprøven gjør at flere må vente i kø i sommer.

VARSLER LANGE KØER: Høy strykprosent på teoriprøven gir ekstra lange køer på trafikkstasjonene i sommer. Foto: Statens vegvesen
VARSLER LANGE KØER: Høy strykprosent på teoriprøven gir ekstra lange køer på trafikkstasjonene i sommer. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

En av tre strøyk på teoriprøven i juni. Dette bidrar til å skape ekstra lang kø på trafikkstasjonene, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

- Hadde flere bestått på første forsøk, hadde vi ikke hatt kø for å ta teorien. Våre ansatte jobber både kveldstid og helg for å møte etterspørselen etter at vi holdt stengt tidligere i år på grunn av koronaen. Da er det utrolig synd at så mange kandidater møter uforberedt, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr.

Møter uforberedt

Vegvesenet sier videre at strykprosenten på teori er høy, og at den totalt i år ligger på 39 prosent, og for juni på 37 prosent.

De mener veldig mange av de som tar teorien ikke har forberedt seg godt nok og må prøve flere ganger før de består.

Hvis du stryker på teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta den på nytt.

- Det holder ikke å bare ta noen tester på nett og tro at det er nok for å klare teorien. De som har øvelseskjørt og vært ute i trafikken har bedre forutsetninger for å bestå, sier Myhr.

3337 tomme stoler i juni

I juni ble det gjennomført i alt 23.205 teoriprøver, ifølge vegvesenet, og aldri før har det blitt gjennomført så mange teoriprøver i løpet av én måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer