Opel Ampera-e sliter i Norge

Varsler priskutt
på populær elbil

Forhandlerne fortviler over interessen for det som nylig var Norges mest ettertraktede bil.

OPEL AMPERA-E SLITER: ifølge forhandlere som bransjenettstedet Bilnytt har snakket med må prisene settes ned, for å få solgt Ampera-e. Foto: Fred Magne Skillebæk
OPEL AMPERA-E SLITER: ifølge forhandlere som bransjenettstedet Bilnytt har snakket med må prisene settes ned, for å få solgt Ampera-e. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ble kåret til Årets bil 2018. Opel Ampera-e ble hyllet av motorpressen og raskt ettertraktet blant elbilkundene. Den Chevrolet-utviklede elbilen hadde nemlig en kombinasjon av rekkevidde (520 km) og pris (289.900 kr), som ingen konkurrenter kunne måle seg mot.

For to år siden var altså etterspørselen enorm. Problemet viste seg imidlertid raskt: Opel greide ikke skaffe biler til Norge - amerikanerne ville ha bilen selv.

Prisøkning: 110.000 kroner

Samtidig fant den norske importøren ut at prisen måtte skrus opp. Først med 15.000 kroner. Så med ytterligere 45.000 kroner - i løpet av få uker. Deretter ble salget av nye biler stoppet.

Men kundene har likevel måtte vente lenge på å få de tysk-amerikanske elbilene sine. Og nybil-registreringstallene har forblitt lave.

For halvannen måned siden kunne imidlertid importøren avsløre at det skulle bli vei i vellinga; de relanserte Opel Ampera-e i Norge, med garantier om raskere levering. Det var bare én hake: Prisen var nå nesten 110.000 kroner høyere enn for to år siden; 407.999 kroner, inkludert frakt og levering i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer