Tesla pris

Varsler prisøkning

Tesla dumpet prisen. Nå går den opp.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Elbil24, som først i Norge melder om at Tesla varsler en prisøkning. Dette skjer kun kort tid etter at selskapet dumpet prisen på Tesla Model Y og Tesla Model 3.

Øker

Størst ble kuttet på Model Y der prisen på innstegsmodellen ble senket med hele 120 000 kroner, mens long range-utgaven sank med 90 000.

Nå ser det altså ut til at prisene skal økes. I hvert fall litt.

- Etterspørselen er mye større en produksjonen, og vi gjør nå noen små prisøkninger, som et resultat av dette, sa Tesla-sjef Elon Musk i et investormøte torsdag i forbindelse med selskapets siste kvartalsrapport for 2022, ifølge nettstedet Cleantechnica.

Hvor mye det er snakk om vites ikke, men Elbil24 påpeker at Long Range-utgaven av Model Y allerede har steget med 500 dollar på Teslas nettside i USA.

Ikke selg nå

Etter at Tesla kuttet prisen, gikk både leder for bilfinansiering i Danske Bank, Ketil Pedersen, og forbrukerøkonom Lene Drange ut og ba eiere om å beholde bilen.

- Hvis du kjøpte bilen din i juli i fjor, og betalte 650 000 for den, vil du få et verditap på nærmere 200 000 kroner hvis du selger den nå. I stedet for å ta tapet her og nå, kan det være ganske smart å beholde bilen i noen år, og så ta tapet over tid, sa Pedersen til Nettavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer