Varsler storkontroll

Skjer denne uka.

LANDSDEKKENDE: Statens vegvesen kjører landsdekkende storkontroll denne uka. Foto: NTB
LANDSDEKKENDE: Statens vegvesen kjører landsdekkende storkontroll denne uka. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordensmyndighetene har alltid veiene under oppsikt, men gjennomfører jevnlig kontroller med ekstra fokus på forskjellige ting.

Nå er det busspassasjerenes sikkerhet det dreier seg om.

- Bruk av belte i buss holder deg på plass i setet, slik at du ikke er til fare for andre i en ulykke og bidrar også til å redusere skader på deg selv, sier Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen i en pressemelding.

SIKKERHET I BIL: Å ikke bruke bilbelte kan føre til fatale konsekvenser, men det kan også feil bruk. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Skadepotensialet er stort ved usikrede busspassasjerer. Det er generelt lite bevissthet rundt beltebruk i buss, og bruken er fortsatt altfor lav, mener vegvesenet.

- Å «glemme det» eller «gammel vane» er fortsatt de viktigste argumentene for å ikke bruke belte. Dette kan vi påvirke gjennom vår mulighet for kontrollaktivitet, kommunikasjonstiltak samt i samarbeid med busselskaper og ved å ha med bussjåfører på lag, skriver vegvesenet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer