Vask bilen selv

Bensinstasjoner frister med gull, diamant og andre fancy navn når du skal vaske bilen din. Men blir bilen ren? Nei, mener NAF. Av: Thea Hope

Det er tydelig at vaskeautomaten har slurvet i kanten og ved skiltet.  Foto: Jan Ivar Engebretsen
Det er tydelig at vaskeautomaten har slurvet i kanten og ved skiltet. Foto: Jan Ivar Engebretsen Vis mer

– Der det er vaskeautomater har jeg til gode å være fornøyd. Det sitter alltid igjen møkk i kriker og kroker, og spesielt inne i dørkanten og på felgene.

Det mener kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i Norges Automobil-Forbund (NAF). Han er ikke fornøyd med vaskeautomatene ved bensinstasjoner, og vasker heller bilen selv.

– Min erfaring er at det er bedre å oppsøke vaskehaller som har høytrykkspyler. Da kommer du til ved lister og felger, og bilen blir ren.

Engebretsen har prøvd både nye og gamle vaskeautomater, men velger høytrykksspyler fremfor maskinvask. Han synes det er billigere, raskere og resultatet blir bedre.

– Selv i 15 minusgrader har jeg vasket bilen for hånd. For 60 kroner får du tilgang til vaskehall med vann, avfettingsspray og børster. Det tar også kortere tid. Sprayen sitter på i noen minutter før den vaskes av, og bilen blir skikkelig ren.

NAF har også tidligere gått ut og sagt at maskinene ikke vasker rent nok, spesielt vinterstid, mens den danske bilistorganisasjonen FDM har sagt at gullvask er bortkastet.

For kaldt tror du? Slik vasker du bilen i kulden

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer