Vaske bilen på flyplassen?

Vi har sjekket hva det koster å komme hjem til ren bil.

BILVASK PÅ FLYPLASSEN: Du kan la bilen bli pleid mens du er på reise. Foto: colourbox.com
BILVASK PÅ FLYPLASSEN: Du kan la bilen bli pleid mens du er på reise. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Travelt før avreise? Du kan likevel komme hjem til ren bil. Veldig mange parkeringsanlegg på flyplassene tilbyr vask og bilpleie i ulik utstrekning.

Vi har sjekket prisene på innvendig og utvendig vask og polering på parkeringsanleggene på Oslo Lufthavn Gardermoen. Prisene varierer fra 150 for innvendig eller utvendig vask hos HandzOn i EuroParks parkeringsanlegg, til henholdsvis 700 og 300 kroner hos Gardermoen Parkering.

Du kan se alle prisene i tabellen lenger ned i artikkelen.

Har du husket å bestille parkering på Gardermoen i sommer? Det kan lønne seg, og du bør i alle fall være ute i god tid:

– Beregn ekstra god tid

– Ikke prioritert i hverdagen

Alle parkeringsanleggene på Gardermoen tilbyr vask og bilpleie og i ulik grad verkstedtjenester. Du kan for eksempel skifte dekk, reparere steinsprut eller få andre verkstedtjenester gjort.

- Vi tilbyr også vask, polering og andre verkstedtjenester, og det er mange som ønsker det. De aller fleste har en travel hverdag, så å få bilen vasket og polert, er ofte ikke prioritert, kanskje man kjører bilen innom en vaskeautomat og får den vasket der iblant, sier Thor Gilberg, daglig leder i Flight Park AS.

Flight Park har drevet parkeringsservice med henting og bringing av bilen ved terminalen, siden 20. mai 2010, men bakmennene har flere års erfaring fra bransjen.

– Spesielt innvendig vask slurves det med. Her blir alle bilene håndvasket, og vi har også en avtale med et verksted i nabolaget som gjør det meste av servicer, EU-kontroll, hjulskift og andre ting. Det er kjekt for folk å kunne benytte seg av det når de er på ferie. Det er nå engang slik at bilen ikke har førsteprioritet, og den må brukes daglig i hverdagen. Så det er en god del som benytter seg av det tilbudet, det er greit å få ting gjort når de likevel er på reise, sier Thor Gilberg, daglig leder i Flight Park AS.

– Veldig populært

HandzOn driver bilpleieanlegget i EuroParks parkeringsanlegg på Gardermoen. De åpnet i juni 2008.

– Det er veldig populært å vaske bilen mens man er på reise, sier daglig leder i HandzOn, Ali Jorshery, til DinSide.

HandzOn har en bred meny med bilpleietjenester.

– Hva er det flest kunder vil ha gjort?

– Det kommer litt an på sesong, det er mye hjulskift når det er sesong for det, så er det poleringer rett før vinteren og rens etter vinteren, det er en sesong for alt, sier Jorshery.

HandzOn ligger innenfor bommen til EuroParks P10, men du trenger ikke parkere i P10 for å benytte deg av bilpleietjenestene. Du kan for eksempel parkere på P4, levere nøkkelen hos HandzOn, og så henter de bilen din, gjør det du vil ha gjort, og kjører den tilbake til feltet du har parkert før du kommer hjem. Når du lander, henter du nøkkelen hos bilpleieselskapet, og så kan du hente ferdigbehandlet bil på parkeringsfeltet der du parkerte.

Dette koster bilpleie på OSL

Vi har sjekket prisene på utvendig vask, innvendig vask og polering. Prisene er innhentet fra selskapenes nettsider, og er for en liten bil. Vi har sjekket prisen for enkel vask, men flere av bilpleieanleggene har en støre vaskemeny med flere vaskeprogram. Du kan selv sjekke prisene på hele vaskemenyen på nettsidene til de ulike bilpleiesentrene.

Priser på bilpleie
SelskapUtvendig vaskInnvendig vaskPoleringMerknader
Dalen Parkering220650900Polering omfatter avfetting, vask og polering
Flight Park Gardermoen2504501900Polering inkluderer utvendig vask (håndvask), lakkrens og maskinpolering
Gardermoen Parkering (Aurstad)3007001200Inkluderer avfetting og utvendig vask.
HandzOn (EuroPark P10)150150990Inkluderer utvendig vask, avfetting, polering og gummifornyer på dekk og lister.
VIP Parkering Gardermoen17501900-Noe uklart hva innvendig og utvendig vask innebærer, selskapet vil ikke utdype informasjonen på nettsiden
Prisene er innhentet fra selskapenes nettsider, Vi tar forbehold om feil og endringer. Alle prisene er for normal bil.


Som du kan se av tabellen, varierer prisen for en utvendig vask fra 150 kroner hos HandzOn, til 1.750 kroner hos VIP Parkering Gardermoen. 150 kroner er for lettvask hos HandzOn. Du kan også få en medium vask for 250 kroner og en platinum vask med blant annet avfetting, felgrens, håndvask, understellsspyling og gummifornyer på dekk og lister, for 300 kroner.

Vasken til 1.750 kroner hos VIP Parkering Gardermoen, er for noe parkeringsanlegget kaller "komplett utvendig". Vi har forsøkt å få selskapet til å utdype hva dette innebærer, men parkeringsselskapet mener at alle vaskeprogrammene er meget godt forklart på nettsidene.

Prisen for innvendig vask varierer fra 150 kroner hos HandzOn til 1.900 kroner hos VIP Parkering Gardermoen. Polering koster fra 900 kroner hos Dalen Parkering, til 1.900 kroner hos Flight Park Gardermoen. Vi har ikke funnet pris for polering hos VIP Parkering Gardermoen. Polering innebærer avfetting og vask hos alle.

Parkering + vask

Hva blir billigst når du legger sammen utgiftene til parkering og vask? Vi har tidligere sjekket prisene på en og to ukers parkering på Gardermoen, denne pristesten finner du her:

Billigste parkering på Gardermoen

Der kan du lese at Dalen Parkering er billigst for deg som skal parkere i en uke, og EuroParks P4 og P5 er billigst for deg som skal parkere i to uker. Dersom du skal parkere og få bilen vasket utvendig mens du er på reise, er det EuroPark og HandzOn som er billigst, her betaler du totalt 540 kroner. VIP Parkering Gardermoen er absolutt dyrest, de skal ha 2.540 kroner for en ukes parkering og vask.

Her kan du se hva parkering og vask koster:

Selskap1 uke parkeringUtvendig vaskTotalpris
Dalen Parkering380220600
Flight Park Gardermoen730250980
Gardermoen Parkering410300710
HandzOn (EuroPark)*390150540
VIP Parkering Gardermoen79017502540
Prisene er innhentet fra selskapenes nettsider. Vi tar forbehold om feil og endringer.
* Prisen forutsetter parkering på EuroPark felt P4 eller P5


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer