Vasker bilen svært sjelden

Nordmenn flest vasker bilen sjeldnere enn en gang i måneden, ifølge en fersk undersøkelse.

BILVASK: De fleste vasker bilen sjeldnere enn en gang i måneden, og det er liten forskjell på maskinvask eller håndvask: Vi gidder ikke uansett. Foto: Colourbox.com
BILVASK: De fleste vasker bilen sjeldnere enn en gang i måneden, og det er liten forskjell på maskinvask eller håndvask: Vi gidder ikke uansett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en fersk undersøkelse foretatt av YouGov for Autobransjens Leverandørforening (ABL), vasker nordmenn sjelden bilen sin.

9 prosent vasker bilen sin på vaskehall eller bensinstasjon mer enn en gang per måned, og 12 prosent vasker bilen sin hjemme mer enn en gang per måned.

En fjerdedel av de som vasker bilen hjemme eller som vasker bilen på bensinstasjon eller vaskehall, gjør dette månedlig. 65 prosent av de spurte innen begge gruppene, vasker bilen sin enda sjeldnere.

Les også: Bilvaskemaskin er ikke grundig nok

– Svarene tyder på at om lag en femtedel av pilparken aldri eller ytterst sjelden blir ordentlig rengjort, sier Arild Hansen, daglig leder i ABL, i en pressemelding.

I en britisk undersøkelse fant bilorganisasjonen AA at rike vasker bilen sjeldnere enn de med lavere inntekt. I forbindelse med en omtale av denne undersøkelsen på DinSide, spurte vi leserne hvor ofte de vasker bilen sin. 33 prosent svarte at de vasker bilen ukentlig. 29 prosent vasker bilen månedlig, og 27 prosent kun når den er ekstra skitten.

Hvor ofte vasker du bilen din? Stem i avstemmingen til høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer