Våt flørt med Italia

Nå synes italienerne tiden er moden for å skifte ut Rascala FM-serien. En ny flåte på fem skjærgårdsjeeper står klar til å overta.

Futurama er navnet på båtene som skal erstatte den gamle Rascala FM-serien. Ved første øyekast er likhetene mellom gammelt og nytt større enn forskjellene. Derfor blir du neppe sjokkert når båten presenteres på ”Sjøen for alle” til våren.

Lettere og raskere

Men forskjellene er ikke bare tilstede, de er til dels også gjennomgripende. For selv om skroget ser ut som et speilbilde av sin forgjenger, er det atskillig lettere.

Mens Rascala FM 21, med sine 618 centimeter, veide 760 kilo, veier nye Rascala Futurama 600 ikke mer enn 440 kilo.

Dette, i tillegg til justeringer i skrogfasongen, skal medføre bedre ytelse og mer økonomisk gange. Ifølge Rascalas norske representant vil det nye skroget ha samme fartspotensialet med en 90-hester som forgjengeren hadde med 150 hestekrefter.

Runde former

Selv om de estetiske forskjellene mellom Rascala FM og Rascala Futurama ikke er veldig store, kan et trenet øye registrere en og annen forandring. Blant annet har konsollen vokst seg større og putene blitt tykkere. Akter er badetrappen skjult i dekket. Samtidig har interiøret fått et rundere uttrykk, noe som blant annet kommer til uttrykk gjennom det runde spisebordet. Futurama kan også pyntes med teakdørk, hvilket glimrer med sitt fravær hos dagens Rascala FM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer