Våt nostalgiboble

Hva er fellesnevneren for middelaldrende familiefedre, hippier og James Bond? 645 Beetle fra Askeladden.

Da vi fikk tilbud om å teste prototypen av Askeladdens joker for 2001-sesongen – 645 Beetle – som første båtmagasin på jordens overflate var det egentlig ingenting å lure på. Likevel lurte vi: Bergen i slutten av november er ingen spøk. Spøken blir ikke bedre av at hele saligheten skal nytes fra den forblåste cockpiten i en godværsbåt.

Vestland, vestland

Vel, av og til må man la profesjonaliteten trekke det lengste strået. Helskinnet over fjellet angret vi ikke nevneverdig. For selv om provinshovedstaden Bergen utvilsomt har sine usympatiske trekk kan den også vise seg fra sine bedre sider. Med et varmt pust fra Golfstømmen over fjorden og nyvinningen 645 Beetle godt fortøyd ved bryggen var det bare å la sjelen fylles med fryd.

Hippie

Da Askeladden hadde 645 Beetle på tegnebordet var det to krav som kommanderte blyanten: For det første skulle båten tilfredstille den økende etterspørselen etter båter med hekkaggregat. For det andre måtte ikke 645 Beetle komme i konflikt med noen andre båter i Askeladden-programmet. Løsningen ble å tegne en båt som appellerte til familiefedre med røtter fra det glade 70-tallet. Og hva var da mer naturlig enn å kalle båten Beetle – et av kardinalsymbolene på hippietidens søte kløe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer