Vectra får nye motorer

Opels nye 1,7-liters dieselmotor er allerede på plass i Meriva og vil også bli å finne i nye Astra, som er rett rundt hjørnet. Men Opel fortsetter sin dieseloffensiv, og arbeider nå med større motorer for Vectra og Signum.

Opel Vectra stasjonsvogn
Opel Vectra stasjonsvogn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fordi dieselmotoren blir et stadig mer populært alternativ, i hvert fall i Europa, har vi vært vitne til at verdens bilprodusenter har lansert en strøm av nye dieselmotorer de siste to årene. Men dette er ingenting sammenlignet med det skredet av nye dieselmotorer som vil bli lansert de nærmeste to årene. Første trinn i utslippsdirektivet EU4 trer nemlig i kraft allerede 1. januar 2005 og etter denne datoen vil det ikke bli mulig å få typegodkjent biler som ikke tilfredsstiller EU4-kravene. Neste trinn trer i kraft 1. januar 2006, og etter denne datoen vil det ikke lenger være lovlig å selge EU3-motorer i Europa.

Opel blant de første

Foreløpig er det svært få bilprodusenter som kan skryte av å være i besittelse av fungerende EU4-dieselmotorer. Opel hadde derfor en ekstra grunn til å være stolte da de lanserte Opel Meriva i fjor. Meriva 1.7 CDTI har nemlig en EU4-diesel under panseret. Motoren yter 100 friske hester og 240 Nm ved 2.300 o/min og vil også bli å finne i nye Opel Astra, som kommer i april.

1.7 CDTI-motoren blir imidlertid for liten for Opel Vectra og Opel Signum. Derfor arbeider Opel nå med to nye dieselmotorer, som skal settes i produksjon i løpet av året. Disse vil erstatte dagens 2,0-liter, som yter 100 hestekrefter og 2,2-literen, som yter 125.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer