Vedlikehold og oppbevaring

Hvis du spanderer en time på dekkene dine før du legger dem til lagring, kan du forlenge levetiden med flere år.

Publisert

Moderne dekk inneholder opp i mot hundre komponenter. Den viktigste komponenten er imidlertid fortsatt gummi. Fersk gummi er et mykt materiale, og et ferskt dekk har bedre egenskaper enn et eldre. En av årsakene til at dekk får dårligere egenskaper jo eldre de blir, er at gummien hele tiden gjennomgår en herdingsprosess. Din oppgave blir dermed å forsinke herdingsprosessen så mye som mulig.

Merking og vask

Det første du bør gjøre når du skrur av hjulene, er å merke dem med deres plassering. Hvis du har en vannfast tusj, kan du merke felgen. Alternativt kan du feste lapper i felgen med hyssing. Så snart du har merket hjulene, bør du gi dem en skikkelig vask. Du kan godt bruke en høytrykksspyler, men husk at du ikke bør bruke altfor høyt trykk rett på gummien. Hvis du ikke har tilgang på høytrykksspyler, kan du med fordel bruke varmt såpevann.

Husk også å vaske dekkets sliteflate. Hvis det har festet seg grus og andre fremmedlegemer i dekkmønsteret, bør du fjerne disse med en skrutrekker eller lignende. Vær forsiktig så du ikke lager hull i dekket når du utfører dette arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer