Vegdirektoratets Melding nr. 99/20

States vegvesen Vegdirektoratet godkjente med melding nr. 99/20 av 28. juli 1999 endringer i sine forskrifter som gir deg lov til å trekke tilhenger med motorsykkel som er over 125 ccm.

Publisert

Her følger teksten i Statens vegvesen Vegdirektoratets Melding nr. 99/20, datert 28. juli 1999:

”Tilhenger til motorsykkel – Endringer i forskrift om bruk av kjøretøy og i kjøretøyforskriften – Førerkort

Vegdirektoratet har den 28. juli 1999 fastsatt følgende endringer i forskrift 25. januar 1990 nr. 92 om bruk av kjøretøy og i forskrift 4. oktober 1994 nr. 918 om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften):

1. I forskrift om bruk av kjøretøy gjøres følgende endringer:

§ 4 – 2 nr. 1 skal lyde:

’Motorsykkel (eventuelt med sidevogn) og motorsykkel med tre eller fire hjul kan brukes til å trekke tilhenger når motoren har slagvolum over 125 ccm og alle følgende betingelser er oppfylt:

a)Motorsykkelen er godkjent med tilhengerfeste for trekking av tilhenger ved at godkjenningsmyndigheten har fastsatt tillatte aktuell tilhengervekt og ført den i vognkortet.b)Tilhengeren er konstruert for fart over 30 km/t, eventuelt for fart over 25 km/t for tilhenger gruppe O.c)Tilhengeren har bredde ikke over 1,25 m.d)Tilhengeren har lengde ikke over 2,50 m.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer