Snøvarsel i Sør-Norge

Vegtrafikksentralen ber bilister være riktig skodd

Meteorologene har varslet at sesongens første snøfall kan komme i Sør-Norge mandag og tirsdag. Vegtrafikksentralen ber bilister passe på at de har riktige dekk.

Publisert
Sist oppdatert

– Det er vinter snart. Hvert eneste år er det kaos når det første snøfallet kommer. Så enkelt er det.

Det sukker prosjektleder Roar Djupvik i Statens vegvesens kontor for drift og vedlikehold i Region Midt overfor Dinside. Både i Møre og Romsdal og nord i Trøndelag fikk de erfare det første møtet med vinteren denne helga.

– Det er mange som ikke har skodd seg etter forholdene. Noen har dratt på hytta med sommerdekk på fredagen, for så å dra ned igjen på søndag - så har det kommet snø i løpet av helga … forklarer Djupvik.

Farevarsel flere steder i Sør-Norge

Prosjektlederen forteller at det verken er bedre eller verre enn vanlig.

– Det er helt normalt, men folk må lære å sko seg etter forholdene, oppfordrer han.

Fra mandag ettermiddag ventes det snø over 300 meter store deler av Sør-Norge, som i Agder, Ryfylke, Dalane og Hardanger, mens det mandag kveld og natt til tirsdag ventes sludd og snø i Vestfold og Telemark, Oslo, Viken og Innlandet.

5–15 centimeter snø ventes i sistnevnte tre fylker, i områder der alt kommer som snø, og Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel.

Etter hvert går snøen over til regn.

Vegtrafikksentralen sør ber bilister være oppmerksomme på værforholdene, og at de sørger for at bilen er skodd for snøvær.

– Kan bli is

I Midt-Norge er det dessuten fare for at det legger seg ei ishinne på bakken i løpet av førstkommende natt flere steder i Midt-Norge.

– Nå er det to-tre varmegrader, men så er mulig det blir minus i natt og kanskje synker temperaturen enda mer på morgenen. Da bør folk være obs på at det kan bli skikkelig glatt

– Vil du si «Skift nå!» til folk?

– Det har jeg ikke myndighet til å si. Det er bilførerens ansvar å sko seg etter forholdene. Men om folk skal kjøre på et sted med vinterforhold vil jeg anbefale dem til å skifte eller å la bilen stå - eventuelt vurdere å utsette turen, sier Djupvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer