Vegvesenet med kraftig advarsel

Flere glemmer dette. Det kan ruinere deg.

NY ORDNING: Løsningen gjør det enklere, men nå advarer Statens vegvesen. Foto: NTB
NY ORDNING: Løsningen gjør det enklere, men nå advarer Statens vegvesen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september lanserte Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og leveres skiltene.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Roper varsko

Dette gjør det enklere for mange som bare bruker kjøretøyer i sesong, men nå kan det se ut til at ordningen har gitt en kjip bivirkning.

- Flere glemmer å registrere bilen og det kan fort bli en dyr forglemmelse. Vi ser en økning i antall avregistrerte og uforsikrede kjøretøy i trafikken. Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5000 kr og skiltene blir inndratt, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Hun understreker overfor DinSide at det ikke er snakk om et stor antall, men at økningen gir grunnlag til å gå ut med dette nå.

- Vi er bekymret over at flere kjører rundt i bobiler, campingvogner og motorsykler som ikke er registrert. Kanskje tenker ikke folk på det fordi skiltene fremdeles er festet til kjøretøyet? spør hun.

Øwre forteller også om en annen feil folk gjør, nemlig å kun aktivere forsikringen uten å registrere kjøretøyet.

- Da har du i teorien en forsikring, men den er ikke koblet til kjøretøyet.

Da er man like langt.

- Dersom du er involvert i en ulykke eller et uhell, er det kun ansvarsforsikringen som dekker tap overfor andre parter. Ikke glem at hvis du har avregistrert kjøretøyet, er også ansvarsforsikringen automatisk sagt opp. Hvis kjøretøyet er uforsikret og du er involvert i en ulykke, blir du økonomisk ansvarlig.

Har man ikke ansvarsforsikringen i orden, kan det føre til økonomisk ruin.

- Bekymret

Øwre sender også en beskjed til de som eventuelt benytter den nye ordningen for å spare noen kroner.

- Da utsetter du deg for stor risiko.

Dette er imidlertid ikke første gang det ropes varsko om dette. Trafikkforsikringsforeningen (TFF) uttalte i vår at de fryktet at folk kjører rundt med avregistrerte biler med skiltene på.

- Vi er sterkt bekymret for at den fleksible ordningen er for fleksibel i den forstand at man kan gå i en felle, sa direktør Roger Stenseth til TV 2 da.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer