Vegvesenet med kraftig advarsel

Flere glemmer dette. Det kan ruinere deg.

NY ORDNING: Løsningen gjør det enklere, men nå advarer Statens vegvesen. Foto: NTB
NY ORDNING: Løsningen gjør det enklere, men nå advarer Statens vegvesen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september lanserte Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og leveres skiltene.

Roper varsko

Dette gjør det enklere for mange som bare bruker kjøretøyer i sesong, men nå kan det se ut til at ordningen har gitt en kjip bivirkning.

- Flere glemmer å registrere bilen og det kan fort bli en dyr forglemmelse. Vi ser en økning i antall avregistrerte og uforsikrede kjøretøy i trafikken. Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5000 kr og skiltene blir inndratt, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Hun understreker overfor DinSide at det ikke er snakk om et stor antall, men at økningen gir grunnlag til å gå ut med dette nå.

- Vi er bekymret over at flere kjører rundt i bobiler, campingvogner og motorsykler som ikke er registrert. Kanskje tenker ikke folk på det fordi skiltene fremdeles er festet til kjøretøyet? spør hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.