Vegvesenet sper på med corona-midler

Skal bruke 100 millioner til ekstra asfalt og 500 millioner til andre viktige vedlikeholdsprosjekter.

VEGMIDLER: På grunn av coronakrisen blir det gitt ekstra penger til vegprosjekter landet over. Her fra et tidligere vegarbeid i 2015. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
VEGMIDLER: På grunn av coronakrisen blir det gitt ekstra penger til vegprosjekter landet over. Her fra et tidligere vegarbeid i 2015. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at de vil rulle 600 corona-millioner ut i den kriserammede bygg- og anleggssektoren over hele landet.

– Nå skaper vi økt aktivitet og samtidig reduserer etterslepet på vedlikeholdet på veiene våre, sier Bjørn Laksforsmo, direktør i Statens vegvesen Drift og vedlikehold.

– Satsingen kommer på økt vedlikehold på veinettet. Vi har valgt prosjekter der vi kan komme raskt i gang. Dette er oppdrag som passer godt små og mellomstore bedrifter. Fordelingen av oppgaver speiler vårt fokus på tiltak som gir økt framkommelighet og trafikksikkerhet, sier Laksforsmo.

Mest til øst

Det er den såkalte «Krisepakke 3», som Stortinget vedtok tirsdag, som gir 600 millioner kroner ekstra til veiformål.

Blant annet skal pengene gå til følgende:

  • utbedringer av bru, rekkverk og tunneler etter tilstandsvurderinger
  • trafikksikkerhetstiltak av sideterreng, fjellsikringer, skogrydding og rekkverk
  • etterslepsoppgaver som drenering, støyskjerming, elektro, belysning og rasteplasser

Region Øst vil få tildelt 187 millioner, mens region Nord får 132 millioner. Deretter følger Vest, Sør og Midt med henholdsvis 130, 78 og 73 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.