Vegvesenet: - Utrolig!

Nå kommer veimyndighetene med en oppfordring.

FYSJ: Ikke veldig trivelig å komme inn på denne doen. Foto: Statens vegvesen
FYSJ: Ikke veldig trivelig å komme inn på denne doen. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før sommeren gjorde Tryg forsikring en undersøkelse der det gikk fram at 3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer.

- Vi forventer at flere enn normalt velger bilferie i hjemlandet i sommer, kommenterte Torbjørn Brandeggen i Tryg i den anledning.

Med bilferierende folk, blir det også pågang på Statens vegvesens rasteplasser.

Nå kommer de med en oppfordring.

Dette kan skje om du ikke bruker beltet i bilen riktig, forklarer Bård Morten Johansen i Trygg trafikk. Video: Anabelle Bruun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Ille

- Det er helt utrolig hva folk får seg til å gjøre, sier byggeleder Renate Dalmo.

Hun forteller om nedgrisede toaletter, papir i vasken og urin og andre lite velduftende substanser oppetter veggene på de mange veitoalettene rundt omkring. De opplever også at folk ikke rydder rasteplassene etter seg, og setter igjen privat søppel

- Eksemplene vi viser til kommer fra Nord-Norge, men det er et nasjonalt problem, sier hun og understreker samtidig at dette naturligvis ikke gjelder alle som benytter seg av rasteplassene.

Nå ber de veifarende forlate rasteplassene slik de selv vil finne dem, og ikke minst:

- Si fra når en rasteplass er nedsøplet eller skitten. Vi har våre intervaller, men er ikke til stede til enhver tid, så gi beskjed, oppfordrer byggelederen.

Oppgraderer

Langs riks- og europaveiene er det omtrent 550 rasteplasstoaletter. Rundt 180 av dem er tørrklosetter, resten er vannklosetter.

- Tørrklosetter, det vil si klosetter uten vannlås, har vi på rasteplasser der det ikke er tilgang på trykkvann og strøm. Selv om det alltid vil være en viss lukt fra tørrklosettene, betyr ikke det at de ikke er renholdet, sier Dalmo.

På sikt vil Statens vegvesen erstatte tørrklosettene med moderne toalettmoduler som har innbygde vanntanker og strøm fra solcelledrevne batteripakker.

Dalmo minner samtidig reisende om veivesenets nye trafikkapp. Der kan man motta trafikkmeldinger, direktebilder og webkamera langs veiene samt varsel om stengte veier og værdata.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer