Cold Response

Vegvesenet varsler forsinkelser i trafikken

Trafikanter bør beregne ekstra kjøretid på grunn av militær trafikk de kommende månedene, sier Statens vegvesen.

BEREGN KØER: I forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response kommer 30 000 soldater til Norge for å ha øvelse - med tilhørende kjøretøy. Foto: Heiko Junge / NTB
BEREGN KØER: I forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response kommer 30 000 soldater til Norge for å ha øvelse - med tilhørende kjøretøy. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Trafikanter bør beregne ekstra kjøretid på grunn av militær trafikk de kommende månedene, sier Statens vegvesen.

– Militær kolonnekjøring og øvelsesaktivitet kan føre til forsinkelser i trafikken i de berørte områdene de neste ukene. Vi ber trafikantene være ekstra oppmerksomme, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

I mars og april kommer over 30 000 soldater til Norge for Nato-øvelsen Cold Response.

I Sørøst-Norge vil det være mest trafikk ved Rena, Elverum, Flisa, Sessvollmoen og Jørstadmoen. I Midt-Norge vil det i hovedsak være aktivitet på Fosen og i stjørdalsområdet. I Nord-Norge vil aktiviteten i all hovedsak foregå mellom Nordkjosbotn og Narvik.

Statens vegvesen oppfordrer trafikanter og øvrig publikum til å følge med på trafikkinformasjon og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter om øvingsaktiviteten.

– Dette er spesielt viktig for trafikanter i de områdene som blir berørt under selve øvelsen. Generelt oppfordrer vi trafikantene til være ekstra oppmerksomme og beregne litt ekstra kjøretid, sier Karbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer