Veihjelp: Egenandel eller gratis hjelp

Å bli stående i veikanten med en død bil og et stort spørsmålstegn i panna er de fleste bileieres mareritt. Hvert år ringer 350.000 bilister etter hjelp fra veikanten . Hva koster det å ringe etter den hardt tiltrengte assistansen?

Publisert

Dersom du ikke er tilknyttet noen form for veihjelpavtale, kan det fort bli dyrt – avhengig av problemet og hvor i verden bilen måtte bestemme seg for å påføre deg lidelse. Da må du nemlig egenhendig betale bilbergingsselskapet for de kostnadene de har ved å rykke ut og hjelpe deg. Er du heldig og trenger hjelp i en by eller et tettsted, slipper du atskillig billigere unna enn dersom du står midt på Finnmarksvidda med flere timer til nærmeste bilbergningsstasjon. For en utrykning i Oslo, eller en annen større by, vil du kunne komme unna med å betale rundt 700 kroner, avhengig av størrelse på problemet.

Flere avtaler

For de fleste av landets bileiere er imidlertid dette ikke noe problem. De fleste er tilknyttet en veihjelptjeneste, enten som medlem i en bilorganisasjon, gjennom sin forsikring, gjennom bilforhandler eller rett og slett i kraft av bilmerket de kjører. Mange er nok også tilknyttet flere forskjellige avtaler, og er da godt sikret dersom bilen plutselig bestemmer seg for å være vanskelig.

De største bilbergingsselskapene

De største selskapene som tilbyr veihjelp, er Falken, Viking og NAF. I tillegg finnes det en mengde private aktører som tilbyr bilberging, og mange av disse er knyttet opp mot de større aktørene. Falken og Viking er de som har flest egne stasjoner i Norge, mens NAF har egne biler i de største byene. NAF er også tilknyttet Falken og Viking, i tillegg til egne biler og private aktører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer