Ford

Vekker oppsikt

Kjipt om du ligger bakpå med regningene.

OPPSIKTSVEKKENDE: I et nytt patent skisserer Ford hvordan de vil kunne ta mer kontroll over bilen din dersom du ikke betaler regningen i tide. Foto: REUTERS/Peter Nicholls
OPPSIKTSVEKKENDE: I et nytt patent skisserer Ford hvordan de vil kunne ta mer kontroll over bilen din dersom du ikke betaler regningen i tide. Foto: REUTERS/Peter Nicholls Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er dårlig på å betale regningene dine i tide og du eier en Ford, kan det kanskje få store konsekvenser i framtida.

Ford ønsker nemlig at bilene deres kan automatisk bli inndratt dersom du ikke betaler regningene dine. Det melder The Drive.

Søkt om patent

Bilprodusenten søker om patent på biler som kan kjøre seg selv til gjenvinningen eller inndra seg selv.

Patentsøknaden går under navnet «Systems and methods to repossess a vehicle» og den ble sendt til United Patent Office allerede i 2021, men det var først i februar den ble publisert.

Patentsøknaden om beskriver flere måter den vil gjøre livet til bileieren kjipere om regningene ikke blir betalt. Om den skulle blitt godkjent, vil Ford få mer kontroll over bilen.

For å minne deg på om de ubetalte regningene vil du først få meldinger i bilen og tilhørende app.

Videre kan Ford ta kontroll over blant annet lydanlegget dersom du ikke betaler den månedlige regningen, skriver NyTeknik.se.

Ifølge CNN er patentet er ikke blitt godkjent enda, og Ford insisterer på at det bare er en idé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer