Vekker oppsikt

Denne russiske elbilen er noe for seg selv.

VEKKER OPPSIKT: Denne russiske elbilprototypen er noe for seg selv. Foto: Moskvas tekniske universitet
VEKKER OPPSIKT: Denne russiske elbilprototypen er noe for seg selv. Foto: Moskvas tekniske universitet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusentenes konseptmodeller er ofte kjent for å være litt unike og ekstraordinære, men den russiske elbilen Amber er noe for seg selv.

Bilen er utviklet ved Moskvas tekniske universitet og bak konseptet står selskapet Avtotor, som tidligere har produsert biler for produsenter som BMW, Ford og Kia. Ettersom internasjonale bilselskaper har forlatt Russland, har Avtotor sett seg nødt til å utforske nye muligheter, skriver bilnettstedet Motor1.

Ett av rådene som popper opp på Tiktok er å unngå pakker med kjøtt som har blåst seg opp. Men det trenger du nødvendigvis ikke å gjøre. Video: Embla Hjort-Larsen. Brittself20, Tiktok. Foto: Elisabeth Dalseg. Vis mer

Vekker oppsikt

Det er elbilens unike og oppsiktsvekkende design som får flere til å steile, og Motor1 skriver at årsaken til at bilen ser ut slik den gjør, kan være at Avtotor har hentet utstyr og komponenter fra andre, russiske bilprodusenter.

Ifølge selskapet selv er batteriet, motorene og andre komponenter utviklet og produsert i Russland.

Spesielt frontlysene og de to «øynene» på høyre side av bilen, får folk til å reagere, men også den unike fronten på kjøretøyet. Samtidig stiller bilnettstedet The Autopian spørsmål om hvorfor det er så langt opp fra bakken til døra?

Og det tok ikke lang tid før bilen Amber ble sammenliknet med Fiat Multipla, som av flere anses som den styggeste bilen som noen gang er produsert, skriver Motor1.

- Dette er offisielt den styggeste bilen noensinne. Fiat Multipla, du kan hvile nå, skriver en Twitter/X-bruker.

Også på Reddit harseleres det med bilen:

- Det ser ut som en klovnesko, skriver en bruker.

- Det ser ut som bilen er overrasket over at den ble laget, skriver en annen.

Kommer i 2025

Det russiske bilnettstedet Auto melder om at Amber skal settes i produksjon i 2025 og at produksjonsbilen ikke vil være lik konseptbilen som nå er avduket.

Planen er å produsere 50 000 modeller i året.

Mer om