Vel Satis: Veldig spennende

Vel Satis heter siste designmessige krumspring fra Renault. Bilen, som kun er en studie, byr på mange interresante løsninger, samtidig som den antyder Renaults nye designspråk i luksusklassen.

Designet er spennende, og i løpet av den nærmeste fremtid skal Renault sine luksusbiler ha klare desingelementer fra Vel Satis.
Klikk her for større bilde
Designet er spennende, og i løpet av den nærmeste fremtid skal Renault sine luksusbiler ha klare desingelementer fra Vel Satis.
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Vi må vel være ærlige; store, flotte luksusbiler er ikke hva Renault tradisjonelt er kjent for, navnet knytter man heller opp mot studentbilen Renault R4 og andre "lav" statusbiler. Dette imaget har Renault seriøse planer om å kvitte seg med.

I fremtiden skal nemlig Renault satse mer på luksusklassen, og hva vi kan vente oss viser franskmennene frem i studien Vel Satis.

Uvanlig design..

Man kan ikke beskylde designerne bak Vel Satis for være tradisjonsbundne. Mest oppsiktsvekkende er frontruten, for i Vel Satis slutter ikke frontruten der taket begynner – frontruten er selve taket. Fordelen er bedret utsyn, og et lysere interiør. Uvanlig er også bilens lykter. De er vertikale, og reflektoren er erstattet av fire glassplater som er lagt oppå hverandre. På den måten spres lyset.

..og verdens lengste dører

Vel Satis er en fireseters coupe, noe som vanligvis ikke gjør innstigningen til baksetet hverken enkel eller komfortabel. Det problemet mener ingeniørene hos Renault å ha løst ved å utstyre bilen med verdens lengste dører. Hele 178 centimeter måler de i lengderetningen. Det, sammen med en mekanisme som sørger for at døren svinger ut og frem, skal lette instigningen til de bakre gemakker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer