- Veldig ubehagelig

Denne helga er flere bileiere blitt frastjålet hjulene på bilen. If frykter at det er hjulbander som herjer.

50 000 KRONER: Dyre hjul er attraktive i utlandet. Et hjulsett til en BMW eller annen eksklusiv bil koster fort 50 0 00 kroner. Foto: If
50 000 KRONER: Dyre hjul er attraktive i utlandet. Et hjulsett til en BMW eller annen eksklusiv bil koster fort 50 0 00 kroner. Foto: If Vis mer
Publisert

Blant annet i Oslo, Bærum og Vestfold har bileiere kommet ut og funnet bilen stående på fire klosser. Hjulene er borte. Det er spesielt BMW-biler som er utsatt, men også andre bilmerker med dyre felger og dekk er attraktive, ifølge kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If:

- Dyre felger og dekk til spesielle bilmerker er ettertraktet i utlandet. Det gjør at vinningskriminelle drar til Norge for å stjele hjul. Tyveriene skjer ofte rett utenfor boligene til folk som ligger å sover. Tyvene jobber stille rett ved husveggen. Det er veldig ubehagelig, sier Clementz.

FLERE DENNE HELGA: Det er kommet inn meldinger om flere tyverier av hjul fra dyre biler denne helga. Foto: BMW
FLERE DENNE HELGA: Det er kommet inn meldinger om flere tyverier av hjul fra dyre biler denne helga. Foto: BMW Vis mer

Bander i Sør-Norge

Han forteller at selskapet denne helga har fått melding om at alle fire hjulene på en BMW på Høvik i Bærum var stjålet. Eieren fant bilen jekket opp og plassert på treklosser. Samme natt ble en annen BMW satt på klosser på Jar, bare noen kilometer unna. Et hjulsett til disse bilene kan fort koste opp mot 40 000 – 50 000 kroner.

- Det ser dessverre ut som en hjulbande er på ferde igjen. I høst har det vært mange tyverier av dyre felger og hjul i Sør-Norge. Disse hjulene smugles som regel ut av Norge.

BANDER PÅ FERDE: - Det har vært mange tyverier av hjul til dyre biler i høst. Vi frykter at bander er på ferde igjen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. Foto: If
BANDER PÅ FERDE: - Det har vært mange tyverier av hjul til dyre biler i høst. Vi frykter at bander er på ferde igjen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. Foto: If Vis mer

- Ta bilnummeret

- Dersom du ser aktivitet i nabolaget som minner om rekognosering eller forberedelser til tyveri, ta kontakt med politiet. Ikke oppsøk personene for å konfrontere dem. Ta signalement og noter bilnummer, bilmerke og modell om du kan, sier kommunikasjonssjefen i If og kommer med følgende råd:

- Biler parkert i låst garasje står tryggere. Parkerer du i oppkjørselen, kan du vurdere å installere en lyskaster med bevegelsessensor. Slike tiltak kan gjøre det litt mindre attraktivt å stjele hjulene fra akkurat din bil.