Energimerking av bil

Velg ny bil på samme måte som vaskemaskin

Bilbransjen har samlet seg rundt en ny energimerking av biler.

ENERGIMERKING AV BIL: Bilbransjen har samlet seg om en ny og felles miljømerking.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ENERGIMERKING AV BIL: Bilbransjen har samlet seg om en ny og felles miljømerking. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Innen utløpet av året skal alle bilforhandlere vise den nye merkingen på de ny bilene de stiller ut. Og allerede er det flere som viser fram plakatene ved utstillingene sine.

Fra 1. september 2017 vil Vegdirektoratet gradvis innføre en ny målemetode på utslipp for kjøretøy. Da passer det også godt at det nå lanseres en slik merkeplakat, som skal gjøre det enklere for forbrukere å velge ny bil ut fra energi- og miljøegenskaper.

Utformingen på plakaten er gjenkjennbar.

– Det skal bli enklere å orientere seg mellom biler - på lik linje med dekkmerking, hvitevare-merking eller energimerking på bolig, forklarer teknisk konsulent Tom Andre Nilsen i NAF.

– Vi tror at det nå blir lettere å se hvilke biler som kommer godt ut, og at det ved hjelp av skalaen folk er vant til å se, kanskje kan gjøre valget av ny bil noe enklere. Dette vil være en stor fordel i et marked som for mange kan virke overveldende, sier han til Dinside.

A, B, C, D, E, F og G

Miljø- og energimerkingen vil inneholde alt fra drivstofftype, forbruk, CO2- og NOx-utslipp, utslipps-avgift og energiforbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer