Velg nye Sportage - spar 25.000 kroner

Velger du en Hyundai Tucson 2.0 CRDi GL må du punge ut med 335.000 kroner. Hvis du i stedet velger den nærmest identiske Kia Sportage 2.0 CRDi LX , slipper du unna med 310.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at du kan spare inntil 25.000 kroner på å velge Sportage fremfor Tucson, noe som garantert vil bli en tøff utfordring for norske Hyundai-forhandlere. Det er nemlig i praksis to nærmest identiske biler vi snakker om.

Riktignok finnes det enkelte designmessige forskjeller. For eksempel deles de to bakre sidevinduene i Sportage av en tydelig C-stolpe, mens Tucson har en sammenhengende vindusflate. Sportage har spesielle takskinner som forlenges helt ned til baklyktene og mens Tucson nøyer seg med ett eksosrør, kan Sportage skilte med to.

Like under sminken

Likevel, hvis vi ser bort i fra sminken, er Sportage og Tucson i praksis samme bil. Dette har sammenheng med at Hyundai eier Kia, og at koreanerne, i likhet med europeere, japanere og amerikanere, har erfart at såkalt plattformdeling kan brukes til å kutte kraftig i utviklingskostnadene. Da koreanerne utviklet Tucson, lå det derfor i kortene at det skulle lages en Sportage-versjon, med samme hjuloppheng, motoralternativer, seteløsninger og så videre.

Skuffende høy Tucson-pris

Vi var blant dem som ventet spent på Hyundai Tucson og som håpet bilen kunne bli en prismessig interessant konkurrent til de japanske små-SUVene. Nedturen ble desto større da Hyundai-importøren kunne opplyse at Tucson ville få en startpris på 320.000 kroner. Det betød at bilen ble nesten like dyr som etablerte japanske konkurrenter, deriblant Honda CR-V (fra 324.000 kr) og Nissan X-Trail (fra 325.000 kr).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer