Bilvask og verksted

- Velg seriøse aktører

Arbeidstilsynet advarer mot bruk av aktører som driver med svært lave priser innen bilvask, dekkskifte og verkstedtjenester.

Det finnes enkle og det finnes omfattende måter å polere bil på. Vi viser deg den enkle og morsomme måten som ikke tar deg mer enn en drøy time. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Svart arbeid, dårlige arbeidsforhold og brudd på arbeidsmiljøloven er noe av det som preger den useriøse delen av bilbransjen, skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.

De advarer nå forbrukerne mot å bare tenke pris når man velger virksomhet til vårens bilvask, dekkskift eller verkstedtjenester , fordi man i verste fall kan støtte ulovlige arbeidsforhold og utnytting av arbeidstakere.

Det kan også få konsekvenser for deg som betaler for disse tjenestene.

- Ikke støtt ulovlig virksomhet

Arbeidstilsynet viser til en rapport fra 2020 gjennomført av Samfunnsøkonomisk analyse som har kartlagt arbeidsforholdene i bilbransjen. Rapporten belyser problemer med useriøse og kriminelle aktører som undergraver gjeldende lovgivning, skriver Abreidstilsynet.

De påpeker at useriøse aktører innen bilvask, dekkskift/-oppbevaring og verkstedtjenester enkelte steder kan operere med svært lave priser, og dersom det er for billig til å være sant, er det ofte noen andre som betaler prisen.

De oppfordrer derfor å følge punktene i deres sjekkliste, for å unngå å støtte ulovlig virksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer