Velger 4x4 fremfor klima

Norske nybilkunder var i fjor mer opptatt av firehjulsdrift enn CO2-utslipp.

Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) avslører at de nesten 111.000 personbilene som ble registrert i fjor i gjennomsnitt slipper ut 158 gram CO2 per kilometer. Det innebærer en reduksjon på kun 1 gram sammenlignet med snittet for personbilene som ble solgt i 2007. Dette til tross for at omtrent samtlige bilprodusenter tilbyr stadig mer drivstoffgjerrige og dermed også klimavennlige biler.

Flere under 120 gram

Nå skal det riktignok understrekes at det i fjor ble registrert nesten 10.000 personbiler med CO2-utslipp under 120 gram. Dette innebærer en økning på nesten 33 prosent sammenlignet med fjoråret (da det ble registrert drøye 129.000 personbiler).

Samtidig ble det solgt dobbelt så mange elbiler som i 2007. Sistnevnte er imidlertid ikke spesielt imponerende når man ser på tallene bak statistikken. De ble nemlig kun registrert 464 elbiler i fjor, noe som utgjør under 0,5 prosent at det totale personbilsalget.

4x4

Selv om salget av CO2-snille personbiler økte, fikk dette altså liten betydning for gjennomsnittet, som endte på 158 gram. Dette betyr at en stor andel av norske nybilkjøperne valgte biler med relativt høye CO2-utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer