Velpolstret koreaner prøvekjørt

NB! Artikkeltekst oppdatert per 8. november. Mye å dra på. Det er fristende å si at nye SsangYong Kyron er som skapt for Norge. Det er en stor og komfortabel bil med 140-hesters dieselmotor, automatgir og firehjulsdrift. Til en forholdsvis rimelig penge, rettere sagt 440.000 kroner. Ulempen er to tonn.

Publisert
Sist oppdatert

NB! Artikkeltekst oppdatert per 8. november. Ved lanseringskjøringen av Kyron ble vi ikke gjort oppmerksom på at firehjulsdriften ikke tåler mer enn 80 kilometer i timen og heller ikke bør brukes på fast underlag. For vurdering av firehjulsdriften, og derfor også bilens bruksområde, ber vi deg derfor se vår testartikkel publisert i dag 8. november. Du finner den her.

Kyron ser ut som en stor stasjonsvogn, men er jekket høyt opp. På skrå forfra har bilen litt av Volvo XC70 i proporsjonene. Med sine mål på 466/188/174 centimeter lengde/bredde/høyde er den imidlertid på størrelse med dagens BMW X5. Og nyeste Hyundai Santa Fe, som prismessig er atskillig riktigere å trekke fram som nærmeste konkurrent. Men er du blant dem som i hvert fall har vurdert en Toyota Rav4, Suzuki Grand Vitara eller Honda CR-V, da kan det være gode grunner til å kikke på Kyron også. Og ja, den har stabilitetssystemet ESP som standardutstyr.

Mellomstor SUV

SSangYong vil gjerne presentere bilen som såkalt nestegenerasjons SUV, som en crossover mellom stasjonsvogn og klassisk SUV. Vi velger likevel å kalle dette for en SUV, verken mer eller mindre. Bilen er for det først stor og tung, med hele to tonn egenvekt (1.956 kilo). Kyron har dessuten klassiske terrengegenskaper som valgbar to- eller firehjulsdrift. Førstnevnte virker på bakhjulene, og sistnevnte gir fast 50/50-fordeling mellom akslene. For ikke å snakke om både reduksjonsgir og utforbakkeassistanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer