Verdens beste, kuleste, råeste og reneste biler er kåret

Lexus LS460 stakk av med den gjeveste prisen da World Car of the year-juryen annonserte sine vinnere. Audi sikret seg seier i to grener, mens Mercedes-Benz ble tildelt miljøprisen.

Publisert
Sist oppdatert

Sammenlignet med det europeiske konseptet Car of the Year ("Årets bil"), er den globale World Car of the Year Awards ("Årets verdensbil") en relativt fersk aktør på arenaen for bilutmerkelser. World Car of the Year Awards ble etablert så sent som i 2004 og delte ut sine første priser i 2005, da Audi A6 fikk den gjeveste prisen. I fjor gikk tittelen til BMW 3-serie.

Fire priser

World Car of the Year-juryen består for tiden av hele 43 motorjournalister fra 22 land fordelt på alle de seks bebodde verdensdelene. Sverige er et av de åtte vest-europeiske landene som er representert i juryen. I motsetning til den europeiske Årets bil-juryen, som kun deler ut én pris, deler World Car of the year ut fire priser.

Slo Audi TT og Mini

Hovedprisen - World Car of the Year 2007 - går til Lexus LS460, som konkurrerte med 27 andre bilmodeller. I finalerunden vant LS460 foran Audi TT og Mini. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at den dyre luksusbilen Lexus LS460 tilfredsstiller ønskene og behovene til forbrukere verden over. I praksis er det nok imidlertid ikke mange prosent av verdens forbrukere som har den nødvendige kjøpekraft til å vurdere en Lexus LS460.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer