Verdens beste, kuleste, råeste og reneste biler kåret

World Car of the year-juryen 2008 har talt: Hovedprisen går til Mazda 2, Audi R8 vant i to grener, og BMW fikk miljøprisen.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedprisen - World Car of the Year 2008 - går til altså Mazda 2, som konkurrerte med 38 andre bilmodeller. I finalerunden tok Mazdaen - som i enkelte markeder også går under navnet Demio - innersvingen på nye Ford Mondeo og nye Mercedes-Benz C-klasse.

Det er interessant å merke seg at Mazda 2 er den mest folkelige bilmodellen som så langt har blitt kåret til World Car of the year. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Mazda 2 kan skilte med et tiltalende og friskt utseende og mye utstyr for pengene.

Qashqai, A5 og S-Max

Andre- og tredjeplassene gikk til Ford Mondeo og Mercedes-Benz C-klasse. På fjerdeplassen finner vi sportsbilen Audi R8 - som vi snart skal komme tilbake til - mens den folkelige Nissan Qashqai havnet på femte.

Like bak, på sjette- og syvendeplassene, finner vi Audi A5 og Ford S-Max. Sistnevnte vant for øvrig den europeiske Årets bil-prisen i 2007. Nissan Skyline Coupé (som også selges som Infiniti G37 Coupé), Volvo C30 og Cadillac CTS nådde også opp blant de ti beste.

-->Gå rett til vinnerne:

Årets sportsbil 2008Årets miljøbil 2008Årets designbil 2008

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer