Verdens billigste bil lanseres (igjen)

Indiske Tata Motors vil lage bil for alle - men produksjonskapasiteten svikter.

Nye Nano Europa ble vist på bilmessen i Genève i mars i år. Foto: Knut Moberg
Nye Nano Europa ble vist på bilmessen i Genève i mars i år. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag lanseres minibilen Tata Nano, som nettopp er kjent for sin minipris. Bilen skal ikke koste mer enn 100.000 rupi i India, noe som tilsvarer i underkant av 13.000 norske kroner.

Gjør bilkupp på svenskenes Finn

Liten produksjon

Den lille indiskproduserte bilen skulle i utgangspunktet ha blitt lansert i oktober, og DinSide meldte tidlig dens ankomst i fjor. Men etter store protester blant lokalbefolkningen i området der Tata Nano skulle bli produsert, måtte produksjonen flyttes fra West Bengal-staten til Gujarat-staten.

Dermed fikk Nano-produksjonen bremsene på, ettersom den nye fabrikken ikke vil være oppe og gå før på slutten av året.

- Vi forventer bare at en begrenset mengde vil bli produsert nå - kanskje rundt 3.000 i måneden - så venteperioden kan bli lang, sa Surjit Arora, en bransjeanalytiker fra Prabhudas Lilladher, til Automotive News Europe.

Nye Golf: Et sikkert kjøp

Europa-versjon

Det vil også komme en europeisk versjon av den indiske nyskapningen - Nano Europa. På årets bilmesse i Genève ble denne utstilt, og kunne bevise at denne versjonen er tilpasset europeiske kjøreforhold med større akselavstand og mer vekt på styling og detaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer