Håndbygget Rolls-Royce

Verdens dyreste

For enkelte er ikke en vanlig Rolls-Royce nok. Noen vil ha en håndbygget spesialmodell som denne Boat Tail til 230 millioner kroner.

PRIS 230 MILLIONER: Hva kjøper du til et par som har alt og mer til? Kanskje en Rolls-Royce Boat Tail til 230 millioner kroner? Foto: Rolls Royce
PRIS 230 MILLIONER: Hva kjøper du til et par som har alt og mer til? Kanskje en Rolls-Royce Boat Tail til 230 millioner kroner? Foto: Rolls Royce Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rolls-Royce, av de fleste ansett som toppen av luksus når det gjelder biler, har nå et tilbud til kunder som har alt og mer til: En bil håndbygget etter kundens ønske, til en pris som bare noen få i verden er villig til å betale.

Den britiske luksusbil-produsenten er nå i gang med å håndbygde tre utgaver av en modell som har fått navnet Boat Tail. Rolls-Royce navngir aldri sine kunder, men den britiske avisa The Telegraph, som har sin kilde inne på fabrikken, skriver at den første er bygget for rapper Jay-Z og hans kone Beyoncé.

TRE UNIKE KUNDER: - Selv om de deler det samme utseendet, har vi bygget tre biler som i høy grad gjenspeiler de tre eiernes individuelle smak og behov, sier Alex Innes, som er ansvarlig for design av spesialbiler hos Rolls-Royce. Foto: Rolls-Royce
TRE UNIKE KUNDER: - Selv om de deler det samme utseendet, har vi bygget tre biler som i høy grad gjenspeiler de tre eiernes individuelle smak og behov, sier Alex Innes, som er ansvarlig for design av spesialbiler hos Rolls-Royce. Foto: Rolls-Royce Vis mer

En god indikasjon er at fargen på bilen heter Blue Ivy, det samme som parets ni år gamle datter.

Champagne-piknik.

Som navnet sier, har Boat Tail et utseende som en klassisk Riva trebåt. Dekket bak på bilen åpner seg som sommerfuglvinger og opp kommer to små piknikbord og en teleskopisk parasoll mot sola. De to sammenleggbare stolene er designet av Rolls-Royce og bygget av den italienske møbelprodusenten Promemoria i samme materiale som interiøret i bilen.

Nede i «bagasjerommet» ligger det to perfekt avkjølte flasker av eierens favoritt-champagne – en spesiell utgave av Armand de Brignac – som ifølge kjennere koster titusenvis av kroner per flaske. Jay-Z kjøpte for øvrig denne champagne-produsenten i 2014. I tillegg er det selvfølgelig krystallglass, servietter og alt annet som er nødvendig for en tur ut i naturen.

FIRE ÅR: I fire år har Rolls-Royce jobbet tett med eierne for å bygge denne Boat Tail-modellen. Rolls-Royce bekrefter aldri navnet på kundene sine, men avisa The Telegraph på står at rapper Jay-Z og hans kone Beyoncé er kjøperne. Foto: Rolls-Royce
FIRE ÅR: I fire år har Rolls-Royce jobbet tett med eierne for å bygge denne Boat Tail-modellen. Rolls-Royce bekrefter aldri navnet på kundene sine, men avisa The Telegraph på står at rapper Jay-Z og hans kone Beyoncé er kjøperne. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Verdens dyreste bil

Rolls-Royce har heller ikke bekreftet prisen, men den skal være svimlende 20 millioner pund, eller i overkant av 230 millioner kroner. Det er omtrent dobbelt så mye som prisen på Buggattis «one-off» La Voiture Noire hyperbil, som ble vist fram på bilutstillingen i Genéve i 2019. Dermed blir Rolls-Royce Boat tail den dyreste nye bilen i verden.

Boat Tail er bygget for bruk langs kysten av Middelhavet og har derfor ikke noe fast tak. Alex Innes, som er sjefen for design av spesialbygde biler hos Rolls-Royce, sa under avdukingen av bilen at han har hatt mange gode møter med eieren og hans kone i deres hjem for å avklare alle detaljer.

UT PÅ TUR: For en piknik-tur er selvfølgelig dyr champagne og krystall helt nødvendig. Foto: Rolle-Royce
UT PÅ TUR: For en piknik-tur er selvfølgelig dyr champagne og krystall helt nødvendig. Foto: Rolle-Royce Vis mer

Skrangler ikke

– De har vært svært hyggelige og imøtekommende. Vi har testet alt om bord i bilen i 250 kilometer i timen for å forsikre oss om at det ikke er noen skranglelyder.

Bilen er for øvrig 5,8 meter lang. Rolls-Royce har ikke offentliggjort andre tekniske data på bilen, men den har mest sannsynlig en V12-motor under panseret. En Rolls-Royce Ghost 2021-modell med en slik motor, har 571 hester, gjør 0–100 på 4,8 sekunder og har en toppfart på 250 km/t.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer