Verdens minste fireseter

Vi må innrømme at dette er en imponerende bil. Liten ja, men svært gjennomarbeidet, og full av gode løsninger.

Verdens minste fireseter
Publisert
Sist oppdatert

Nå er Toyotas nye minibil på plass i Norge. Vi snakker her om en virkelig liten bil som får plass selv på de trangeste steder. Den er svært lettkjørt, har ekstrem svingradius og rommer i tillegg fire mann (med litt godvilje).

Man må redefinere klassen for virkelige små biler, andre biler som oppfattes som små blir de reneste beistene i forhold. Toyota iQ er for sikkerhets skyld kun 2,99 meter lang og er dermed 41 centimeter kortere enn Aygo som faktisk også er en svært liten bil.

Akseptert

Her for noen dager siden kunne vi lese om Audi Q7 V12 TDI, en mastodont som savner likeverdige sidestykker og som både imponerer og fascinerer.

Vi er likevel mer imponert over denne Toyotaen. Å lage noe som er så stort og tungt som Audien anser vi ikke som noe kunststykke i seg selv, til tross for at det er kult å kjøre med. Store biler med store motorer har eksistert i alle år.

Under utviklingen av denne Toyotaen virker det imidlertid som om man har snudd hver eneste del rundt og rundt flere ganger i alle kombinasjoner for å finne den lureste løsningen. Her er det uten tvil lagt ned mye arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer