Verdens minste fireseter

Vanligvis koster det å få størrelsen på bilen opp. Hos Toyota koster det å få størrelsen ned.

Verdens minste fireseter
Publisert
Sist oppdatert

MILANO (DinSide Motor): Toyota lanserer sin minste bil til nå. Et spennende prosjekt både med tanke på miljø, at byene blir stadig trangere og at behovet for mindre biler generelt presser seg frem.

Av skikkelig små biler som finnes i dag er det Fiat 500, trillingene Peugeot 107, Citroen C1 og Toyota Aygo samt nykommerne fra Opel og Ford, henholdsvis Agila og Ka - som er av de mest aktuelle. Men også de tre koreanerne Kia Picanto, Chevrolet Matiz og Hyundai i10, er med på notene. Mini stiller i en egen klasse.

Ingen av disse selges i store volumer, antagelig på grunn av at de fleste mener de er for små. Da kan vi med en gang legge til at den nye iQ er mye mindre. Kun 2,99 meter lang. Nesten to meter kortere enn en stor familiestasjonsvogn og 41 centimeter kortere enn lille Aygo.

Med bakseter

De fleste har sikkert også sett Smart, disse som parkerer på tvers der andre må lukeparkere. IQ er større enn en Smart som kun måler 2,7 meter i lengden, men på disse 30 centimeterne har Toyota prestert å dytte inn et baksete.

Siden skribenten her er 1,96 høy og i tillegg har bredde og tyngde i forhold til det, regnet vi med at det ville by på problemer å komme seg inn i baksetet. Det gjorde det også, men ikke større problemer enn at vi fikk satt hekken i setet. Det mangler litt takhøyde og benplass, men i forhold til bilens størrelse er plassen i kupéen svært imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer