Ukens veteran: Elektrisk Jaguar E-Type

Verdens peneste elbil

Kan denne helelektriske E-typen symbolisere fremtiden for klassiske biler?

GÅR FORT: Prototypen gjør 160 km/t, mens produksjonsmodellen skal klare 240 km/t. Det gjør den nesten like rask som da den ble introdusert. Men elbilen er både sterkere, raskere og lettere. Foto: Charlie Magee
GÅR FORT: Prototypen gjør 160 km/t, mens produksjonsmodellen skal klare 240 km/t. Det gjør den nesten like rask som da den ble introdusert. Men elbilen er både sterkere, raskere og lettere. Foto: Charlie Magee Vis mer
Publisert

For noen vil nok Jaguar E-type Zero være litt mye å svelge. Tim Hanning, ved Land Rover Classic, innrømmer at selv internt var bilen omtalt som «Project Marmite» (ikke veldig flatterende), og flere av arbeiderne rynket på nesen, ved tanken på å forvandle en klassisk E-type til elbil.

Uansett – her er den, og den er nå et fullt fungerende kjøretøy. Det er meningen at bilene skal være klare for kunder i 2020, men før den tid er det noe kalibrering og småting som må fikses. Sett bort fra de små endringene som skal gjøres, er dette altså vår første sjanse til å se og føle på hva de fremtidige kundene kan forvente seg.

240 km rekkevidde

Så hva har skjedd? Vel, den gamle rekkesekseren, signert Jaguar, er tatt ut – og inn har det kommet en 295-hesters elektrisk motor, som gir bilen ytelser som 0-96 km/t på 5,5 sekunder, og selv om prototypen er elektronisk begrenset til 160 km/t, vil produksjonsbilen ha en toppfart på over 240 km/t.

Overraskende nok straffes ikke bilen med ekstra vekt, til tross for nå å ha store batteripakker om bord – disse teller 40 kWt og skal gjøre bilen kapabel til å klare 240 kilometer eller mer i rekkevidde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer