Verdens råeste luksusbil vist

Mens vi var i Frankfurt og så presentasjonen av nye Bugatti Sang Bleu skjedde det samtidig noe viktigere et helt annet sted...

Foto: Bugatti
Foto: Bugatti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen få innvidde presenterte Bugatti nemlig det "hele verden" (for en biljournalist) har ventet på: Nemlig den ultimate über-luksus-bilen og arvtageren etter legendariske Bugatti Type 57. Eller i hvertfall bilen som kan komme til å bli det.

Må få ny modell

Det franske bilmerket, grunnlagt i 1909 av Ettore Bugatti og videreført av sønnen Jean, er i dag en del av Volkswagen-konsernet. Bugatti representerer på ny noe av det mest eksklusive og mest påkostede som finnes. Og for å leve opp til merkets stolte tradisjoner trengtes i det minste én modell i tillegg til Veyron 16.4, som allerede er i ferd med å bli en moderne klassiker.

Blått blod

Som vanlig presenterte Volkswagen-gruppen noen av sine viktigste nyheter kvelden før første pressedag på Frankfurt-utstillingen. Der ble blant annet den nye åpne varianten av Bugatti Veyron - Sang Bleu (fransk for "blått blod"), vist frem til stor applaus. Men den hadde allerede vært vist på Pebble Beach i august og er "bare" en unik utgave av roadsteren Grand Sport. Bugatti har forøvrig tradisjon med kongelige referanser - en av historiens mest markante luksusbiler er nettopp "Royale" i sine diverse utførelser fra 30-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer