Verdens raskeste bil på norske veier

Publisert
Sist oppdatert

En av våre lesere klarte å knipse noen bilder med mobiltelefon av Bugatti Veyron på norske veier.

Dette er verdens hittil råeste bil for vanlige veier, og helt klart ikke noe dagligdags syn i Norge. Veyron er utstyrt med en 8-liters 16-sylindret motor med fire turboladere. Den yter 1.001 hestekrefter ved 6.000 omdreininger og 1.250 newtonmeter fra 2.200 til 5.500 omdreininger. Girkassen er en DSG-kasse som i prinsipp er samme teknologi som DSG-kassene som for eksempel sitter i Audi og VW. I Veyron er det syv gir og bilen har firehjulsdrift ved hjelp av en Haldex-kobling som vi også kjenner fra mer normale biler.

Bugatti oppgir toppfarten til 407 kilometer i timen og akselerasjonstallene er ikke mindre imponerende. 0 til 100 på 2,5 sekunder, 0 til 200 på 7,3 sekunder og 0 til 300 på 16,7 sekunder.

Veyron er også en miljøversting av de sjeldne. Bensinforbruket ved bykjøring er oppgitt til 4,04 liter på mila, noe som resulterer i et CO2-utslipp på 960 gram per kilometer - nesten én kilo CO2 på en kilometer! Ved blandet kjøring er forbruket 2,41 liter per mil og CO2-utslippet 574 gram per kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer