Damon Hypersport HS

Verdens raskeste elmotorsykkel

Damon motorcycles har tatt på seg oppgaven om å lage ikke bare verdens raskeste, men verdens tryggeste elmotorsykkel. Og den kommer til Norge!

SE VIDEO: Damon motorcycles presenterte sin Hypersport HS. Toppfart på 340 km/t og 0-100 på under 3 sekunder! Video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Noe av det morsomste med CES er når man snubler borti noe helt uventet på messegulvet. Det er fristende å tråkke forbi Blackberry-standen (det er lenge siden de har hatt noe spennende å tilby), men vi sjekker uansett.

Så får vi øye på en fantastisk lekker motorsykkel. Har Blackberry begynt å lage motorsykler nå?

Sannheten er at det er en ny elmotorsykkel fra Vancouver-baserte Damon Motorcycles. Hypersport HS heter den, og den lover helt sinnssyke prestasjoner.

Med 200 hestekrefter, 0-100 km/t på under 3 sekunder og en toppfart på 340 km/t lover den mer enn nok krefter for adrenalin-junkies.

Elektriske motorsykler har ikke opplevd den samme eventyrlige veksten som elektriske biler. Etter at effektavgiften ble fjernet, og siden de allerede har lave utslipp, har ikke fordelene vært de samme for tohjulingene.

Samtidig er elmotorsyklene som regel en del dyrere enn fossildrevne motorsykler. I tillegg har de relativt lav rekkevidde, og da er det lite som frister ved å bytte til elmotor.

Harley Davidson Livewire, som ble avduket på CES 2019, vekket mye interesse blant entusiastene. Men i fjor måtte produksjonen stanses på grunn av problemer med ladesystemet. Dermed har heller ikke Harley Davidson satt i gang elmotorsykkelsalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer