Verdens raskeste stasjonsvogn

Audi RS6 kjører fra det meste, inkludert råskinn som Aston Martin Vanquish, Ferrari 456 GT og Porsche 911 Carrera. Hvordan er det mulig?

Publisert
Sist oppdatert

Audi RS6 klarer 0-100 kilometer i timen på fantastiske 4,9 sekunder og er dermed raskere enn de fleste sportsbiler. Dette til tross for at RS6 kun leveres med automatgir og at den veier 1.760 kilo som sedan og 1.840 kilo som stasjonsvogn.

Forklaringen er selvsagt å finne under panseret. Der har Audi nemlig plassert en vanvittig motor. Utgangspunktet er motoren vi kjenner fra S6, en 4,2 liter stor V8-motor i aluminium. Denne er utrustet med doble overliggende kamaksler og hele fem ventiler per sylinder, noe som i S6-modus holder til å produsere 340 hestekrefter.

Biturbo

Men for RS6 sitt vedkommende slutter ikke historien her. For å få virkelig sving over sakene har Audi nemlig utstyrt RS6-motoren med to turboladere i tillegg, begge assistert av ladeluftkjølere. Resultatet er hele 450 hestekrefter ved 5.700 omdreininger. Til sammenligning må Porsche 911-eiere klare seg med 320.

Men det mest interessante ved RS6-motoren er egentlig ikke de 450 hestekreftene. Det som er enda mer imponerende, er dreiemomentet. Ved hjelp av turboladerne produserer motoren nemlig 560 Nm allerede ved 1.950 o/min. Og ikke nok med det. Dreiemomentkurven er så flat at motoren produserer maksimalt dreiemoment hele veien opp til 5.600 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer