Test: Mercedes-AMG E63 S

Verdens raskeste stasjonsvogn

Galere stasjonsvogn finner du ikke.

STORSVELGER: Brutale biler selger mer enn noen gang. E63 må dessuten svelge enorme mengder luft. Derfor har den ekstra store funksjonelle luftinntak for å kjøle motor, gir og bremser. Foto: Jamieson Pothecary
STORSVELGER: Brutale biler selger mer enn noen gang. E63 må dessuten svelge enorme mengder luft. Derfor har den ekstra store funksjonelle luftinntak for å kjøle motor, gir og bremser. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem «Mercedes». Dette er en AMG. Forskjellene er så fundamentale at man glemmer at dette i utgangspunktet er en Mercedes i det øyeblikket første kroppsdel treffer de knallharde, men allikevel behagelige sportsstolene. Dette er drøye saker.

Joda, den har konkurrenter. Audi RS6 har omtrent samme effekt og har breddinger som kan skremme folk på flatmark, men når du setter Audien i Comfort-kjøremodus, er den snill som en lodden pus.

BMW lanserer sin M5 nå i november. Den får også over 600 hestekrefter og firehjulsdrift til å koble ut, men vi tipper også den blir hakket mer håndterlig enn AMGs hårete E63 S.

For hos AMG finnes ikke ordet komfort i hverken vokabular eller tankesett. Her er det nemlig ikke store forskjellen mellom kjøreprogrammene Comfort og Race.

Dette er med andre ord hardcore fra det øyeblikket du åpner døra for å gå inn, til du kryper ut igjen. For øyeblikket er dette den raskeste bilen i disiplinen 0-100 km/t som trilles ut av AMG-fabrikken i Affalterbach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer