Verdens raskeste SUV

Brabus GLK V12 med SV12 R Biturbo 750-motoren har greid over 200 mph på Nardo-banen.

Foto: Brabus
Foto: Brabus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en del snakk om Dubais finansproblemer den siste tiden. Heldigvis kan bilinteresserte Dubai-borgere for en stakket stund drømme seg bort i anledning av at emiratet skal avholde en bilutstilling fra den 16. til den 20. desember.

Dubai-stjerne

Til tross for at den gedigne spesialmessen Essen Motorshow ble avholdt for bare to uker siden valgte Brabus ikke å legge alle sine egg i samme kurv og dermed ikke å vise alle sine nyheter på hjemmemarkedet. Det var sikkert lurt, for i Dubai får denne GLKen et mer eksklusivt preg og uansett hadde Brabus heftige nok saker å vise frem i Essen som det var (det kan du lese om her).

322 km/t

Det er lenge siden vi skrev om den første gateregistrerbare SUVen som greide over 300 km/t, nemlig den Porsche Cayenne-baserte Sportec SP600M. Det var våren 2005. Nå, 5 1/2 år senere er det Brabus som bryter en like symbolsk grense - nemlig 200 mph (miles per hour) -grensen. Det var under et "High Performance"-arrangement på den italienske Nardo-ovalen, at denne GLK-baserte Brabusen satte hastighetsrekord med 322,3 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer