Verdens raskeste!

Marlon Kirby og David McMahan har blodtrimmet en Ultima og kalt den Maxximus. Og den går fort.

Verdens raskeste!
Publisert
Sist oppdatert

Det er World Records Academy som oppgir at Maxximus G-Force er blitt verdens raskeste "street legal" bil - altså bil som lovlig kan kjøres på vei. Maxximus G-Force er en ombygd Ultima GTR - en bil som allerede i utgangspunktet er en av verdens raskest akselererende biler.

0-160-0

Det er altså ikke toppfart vi snakker om her, men om akselerasjonstider. Altså mer om hvor rask bilen er enn om hvor fort bilen kan kjøre. Det dreier seg om amerikanere så tidene som er blitt målt er 0-60 mph (miles i timen), 0-100 mph og 0-100-0 mph, altså 0-96 km/t, 0-160 km/t og 0-160-0 km/t.

Oktober i fjor

I og med at det ikke dreier seg om toppfart fikk rekorden relativt lite medieoppmerksomhet da den ble satt - det er ikke før nylig vi her på DinSide fant oppgavene om den. Tidene ble registrert på Rockingham Raceway, North Carolina i oktober 2008 og behørig sertifisert av World Records Academy.

Ultima i bånn

Donorbilen, en Ultima GTR 720 med midtmontert V8-motor og bakhjulsdrift, har greid 2,6 sekunder på øvelsen 0-60 mph i bladet Autocars årlige kåring av de raskeste akselerasjonene. (Bugatti Veyron, som Bugatti har oppgitt til 2,5 sekunder fra 0-100 km/t er "bare" blitt målt til 2,8 fra 0-60 mph - og fra 0-100 km/t på 3,0).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer