Verdens smarteste motorsykkelhjelm

HUD-display med GPS, bakspeil og innkommende samtaler. Skully AR-1 vil gjøre sykkelturen sikrere.

INNEBYGD GPS: Hjelmen sendes til hele verden, og produsenten sier du bare skal laste ned kart via appen deres for å kunne bruke GPS-en i ditt land.  Foto: SKULLSYSTEMS.COM
INNEBYGD GPS: Hjelmen sendes til hele verden, og produsenten sier du bare skal laste ned kart via appen deres for å kunne bruke GPS-en i ditt land. Foto: SKULLSYSTEMS.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smarte motorsykkelhjelmer er ikke noe nytt. I fjor skrev vi om LiveMap sin hjelm med integrert navigasjon som ble forsøkt finansiert på Indiegogo.

De oppnådde bare seks prosent av målet. Bedre går det med Skully AR-1 på samme nettsted. Den ble lansert 10. august og har forlengst oppnådd målet på 250.000 dollar, i skrivende stund er de oppe i 839.820 dollar - godt hjulpet av en ekstatisk mediedekning i USA.

Revolusjon?

Hva får så folk til å ga helt av hengslene? Jo, takket være bruk av mikroprosessorer, sensorer og et kamera, får føreren opp et Heads Up Display (HUD) rundt tre meter foran seg med GPS-informasjon. Og mer ...

Poenget er at føreren skal kunne konsentrere seg om det som skjer rett foran seg - og ikke kikke etter skilt og annen informasjon på siden av veien.

Innkommende samtaler vises også i visiret og kan styres med stemmen, og hjelmen parres med mobilen (og følgelig internett/GPS) via Bluetooth. Hjelmens batteritid ligger på rundt ni timer.

VALGMULIGHETER: Du kan velge hva slags informasjon du vil se i HUD-en.  Foto: SKULLSYSTEMS.COM
VALGMULIGHETER: Du kan velge hva slags informasjon du vil se i HUD-en. Foto: SKULLSYSTEMS.COM Vis mer


Integrert bakspeil

Det aller beste, og ikke minst det som vil heve sikkerheten for føreren, er det integrerte bakspeilet som ligger nede i høyre hjørnet på HUD-en. Her får du en 180-graders panoramautsikt til ikke bare det som skjer bak deg, men også på blindsonene ved siden av deg.

Dermed blir det lettere å ta unngå farlige situasjoner når du skal svinge eller skifte fil.

Det er valgmuligheter når det gjelder hva du vil skal dukke opp på HUD-en når du kjører.

Skully AR-1 kan forhåndsbestilles til 9.900 kroner (frakt inkludert) og skal etter planes skipes i mai. Med norsk moms ender opp med totalpris på rundt 12.500 kroner.

Slik promoveres den:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer