Verdens sprekeste bilmesse?

Essen Motorshow har fylt 40, men blir bare sprekere og sprekere.

Publisert
Sist oppdatert

I november hadde DinSide bestemt seg for å utforske Essen Motorshow litt grundigere enn vanlig. Messen fylte nemlig 40 år. Den er blitt en veletablert institusjon for de som er interessert i bil utover det nøkternt nødvendighetsbaserte og behovet for forbrukerrådgivning.

Her snakker vi bilshow for entusiaster. Essen blir ofte beskrevet som verdens største tuning-messe, og det er den - men den er også mye mer.

Se de spektakulære bildene her! (Men les gjerne videre først...)

Verdens største

Audi TT Clubsport
Audi TT Clubsport Vis mer

Verdens sprekeste bilmesse?

  1. Store showbilder!
Lowrider (med damer)
Lowrider (med damer) Vis mer


Essen-messen er Tysklands nest største bilutstilling etter Frankfurt - som er en mye mer generell bilmesse. Under den årvisse begivenheten i Ruhr-distriktets hovedstad stiller en stor andel av aktørene i ettermarked og tilbehørsindustri opp, men også bilprodusentene viser seg frem med sine mer spesielle modeller - ofte for å forsøke å overbevise publikum om at de selv tuner sine egne produkter bedre enn hva de spesialiserte tunerne gjør. Det lykkes de for øvrig sjelden i. Den selvstendige bilprodusenten Brabus overflødiggjør for eksempel både Mercedes og AMGs nærvær her i Essen. Hartge og AC Schnitzer, blant andre, fikser BMW - mens Gemballa, Rinspeed og 9FF ordner opp i Porsche-land. Men det er mange, mange fler - og ofte meget overbevisende.

Lettkledd og fengende

Mange forbinder tuning og trimming med bling-bling-felger, senkesett og chips som gir effektøkning til en rimelig penge slik at man kan bruke resten av budsjettet på fete lavprofildekk, avanserte eksossystemer, spoilere - og, for en stor og kjøpesterk gruppe - heftige lydsystemer hvorav de mest avanserte koster mange ganger - ja titalls ganger - bilens pris. Mer eller mindre lettkledde damer akkompagnerer ofte markedsføringen av produktene og gatebilmiljøer og rånere symboliserer kundegruppen - men utgjør i virkeligheten bare dens harde kjerne.

Presidenter i mørk dress

Så var det hjul igjen. (ops, sorry...)
Så var det hjul igjen. (ops, sorry...) Vis mer
En fantastisk kreasjon. Stola med 750 Brabus-hester og 330 km/t
En fantastisk kreasjon. Stola med 750 Brabus-hester og 330 km/t Vis mer
Felgene er gullbelagte...
Felgene er gullbelagte... Vis mer


For konseptet videreutviklet bil favner vidt. Så vidt at det er big business. Messen i Essen dekker et imponerende areal og har flere hundre utstillere. Det regnes med opp mot en halv million besøkende i år og messekatalogen gir et hyper-profesjonelt inntrykk. Sjefen for Essens varemesse og byens borgermester hilser velkommen på de første sidene og på de neste følger Tysklands samferdselsminister, ADACs (Tysklands automobilforbunds) president, bilindustriforeningens president og flere til. Seriøse menn i mørke dresser.

Så hvem skulle tro at dette er rånernes og alle andre bilentusiasters himmelrike?

Men det må det da være, eller noe bortimot? Døm selv:

Bildespesial

Vi gir i dag et overblikk over hva som kan beskues i disse dager (1.-9. desember 2007) i totalt 12 messehaller i Essen. I denne bildespesialen tar vi for oss noen representative kjøretøyene når det kommer til trimming, videreutvikling og styling. Her kan du også se noen av vår tids flotteste designstudier fra Stola, Bertone, Rinspeed, Renault, Sbarro...

Damer

Politisk korrekt eller ikke, presidenter i mørk dress eller ikke: Kvinnelige blikkfang er av en eller annen grunn, og fortsatt i 2007, en viktig bestanddel av markedsføringen og presentasjonen mot bilentusiastene. Noen eksempler er derfor med - mot slutten av bildeserien.

Vi vil komme tilbake til andre, mer spesialiserte aspekter ved messen i en senere artikkel - eller to.

I denne omgang, se de spektakulære bildene her!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer