Verdens sterkeste terrengbil

Brabus hevder de bygger verdens sterkeste off-roader - og dataene imponerer sannelig.

Et monster: 6.3 V12, 700 hk, 1.320 Nm elektronisk begrenset til 1.100 Nm, 0-100 på 4,3 sek. (!!!), toppfart 260 km/t. elektronisk begrenset til 240. Foto: Brabus
Et monster: 6.3 V12, 700 hk, 1.320 Nm elektronisk begrenset til 1.100 Nm, 0-100 på 4,3 sek. (!!!), toppfart 260 km/t. elektronisk begrenset til 240. Foto: Brabus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi så den nylig i Genève, og tenkte ikke videre over det. Den så klassisk og traust ut - med unntak av heftige felger og diodebaserte kjørelys. Men så undersøkte vi litt nærmere...

Det er bevisst at ordet SUV her er erstattet med det gode, gamle "terrengbil". Det dreier seg selvsagt om en personbil med firehjulsdrift og terrengegenskaper. Av historiske referanser i klassen kan nevnes Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser, Jeep Grand Cherokee, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero og... Mercedes Geländewagen som- i en temmelig rustikk versjon - blant annet er meget utbredt i det norske Forsvaret.

Her har Brabus tatt fatt i den sist nevnte terrengbilen, en skikkelig tøff offroader. for å kunne presentere det som til syvende og sist blir noe av det desidert heftigste som kan gå både på og utenfor vei.

Rocket -> Bullitt -> G V12 S

Vi snakker om Brabus G V12 S. Den er håndbygget hos bilprodusenten i Bottrop, Tyskland, som er den mest anerkjente Mercedes-tuneren i markedet og står bak vanvittige råtasser som Rocket, basert på Mercedes CLS, og Bullitt, basert på siste generasjon C-klasse - med V12 under panseret! ...Men tilbake til dagens nyhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer