Verdens sterkeste?

FRANKFURT (DinSide Motor): Hva sier du til 3.200 Nm i en Mercedes-Benz E-Klasse?

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brabus har gjort det Mercedes-Benz ikke engang har tenkt tanken på. De har nå laget en fullelektrisk bil av MBs E-Klasse, som er en av de absolutte familiefrakterne i Tyskland. Resultatet er 435 hk og 3.200 Nm. Da er det lett å tenke at dette blir noe av det nærmeste vi kommer en lydløs rakett.

Vi kjørte Oslo - Bergen i elbil

Folkelig innpakning

Brabus, som opprettet en egen underavdeling med det klingende navnet Zero Emission i 2008, har valgt å sette den elektriske løsningen i siste generasjon Mercedes-Benz E-Klasse. Årsaken er ikke tilfeldig, for dette er en bil for normalt bruk. Det har vært viktig for Brabus ettersom de har tenkt å sette bilen i produksjon, vel og merke bare i et lite antall.

Verdens raskeste Brabus

Engelske motorer

Når vi ser på teknologien, så blir den begrensede serien forståelig. Bilen får nemlig ren elektrisk drift, og det fra fire elektromotorer, plassert ved hvert sitt hjul. Det er engelske Protean Electric som har levert motorene. Fordelen med motorer nede i hjulene er mange. For det første kommer vektpunktet svært lavt, og effektiviteten blir enda høyere enn med krafttransporteringer. Brabus har valgt å sette på fire elektrohydrauliske bremser som er skreddersydd til motorløsningen. Dette er ventilerte skiver som er montert på innsiden av motorene, og grepet gjennom to interne kalipere for hvert hjul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer