Verdens sterkeste

Essen Motorshow har noe for (nesten) enhver smak. Og à propos smak...

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ESSEN (DinSide Motor): Denne bilen, opprinnelig en Rolls-Royce Silver Shadow 1970-modell, er visstnok i daglig bruk - når den ikke flyttes fra den ene messen til den andre rundt om i verden. Vi fikk se den i Essen; den hadde première på SEMA-utstillingen i Las Vegas i fjor høst.

Spinnvilt

Eieren har to Rolls-Royce Silver Shadow, en av de virkelig klassiske luksusbilene fra nyere bilhistorie. Den ene ville han forvandle til noe virkelig vilt, og det har han etter vår mening greid, med god hjelp av Little Joe's Street Rod Shop og K&N Engineering, en kjent produsent blant annet av luftfiltere.

Bilen måtte slaktes for å få et fullstendig ettermarked-chassis montert (Chris Austin). Den har luftfjæring med individuell regulering på hvert hjul, den har bremser fra Wilwood og Riviera-felger fra Billet Specialties. Interiøret er overraskende smakfullt innredet i eksklusivt skinn.

Hemi V8

Men det er selvsagt under gjennom panseret, i motorrommet, det mest interessante befinner seg. Eieren var fast bestemt på at han skulle ha en hemi-motor til å drive monsteret, og det er en slik V8-maskin fra Chrysler, med et slagvolum på voksne 9,3 liter, som er montert der fremme. Den er kompressormatet og kan produsere 1.350 hestekrefter, noe som skal gjøre denne høyst uvanlige Silver Shadow til verdens sterkeste bil med Rolls-Royce-emblem. (Ja, vi vet at Rolls-Royce lager flymotorer som er adskillig kraftigere ...) Lystgass-foring er også plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer