Alpha Ace Coupe

Verdens vakreste elbil?

USA er mer enn Tesla og Ford. Nå er designbomben Alpha Ace på vei.

ALPHA ACE: Retro elbil med 400 km rekkevidde. Foto: Alpha Motor Company
ALPHA ACE: Retro elbil med 400 km rekkevidde. Foto: Alpha Motor Company Vis mer
Publisert

Det har skjedd en enorm revolusjon med elbilene, siden de for fullt kom på markedet tidlig på totusentallet. Vi snakker ikke bare om rekkevidde og funksjonalitet ...

Fra å se ut som noen futuristiske og sjelløse små bur har produsentene etter hvert greid å gi flere av de elektriske bilene både funksjonalitet og personlig preg.

Mye av æren skal utvilsomt Tesla ha, som først kom med Model S, før SUV-en Model X og Folke-Teslaen Model 3 fulgte for få år siden.

«Elegant klassiker»

I kjølvannet av Tesla var for eksempel Audi (e-tron), Mercedes-Benz (EQC) og Jaguar (I-Pace) tidlig ute med SUV-er i premiumklassen, mens Honda skilte seg kraftig ut med den morsomme retrobilen Honda e i fjor. Sistnevte var kraftig inspirert av 70-tallets Honda Civic - og kanskje klassikeren VW Golf 2, samt andre småbiler fra den tida.

Men nå er det flere elbilprodusenter som vil sjarmere seg inn hos kundene. Amerikanske Alpha Motor Corporation har nemlig planer om å lansere en liten perle av en retrobil.

– Alpha Ace Coupe er for forbrukere som ønsker seg en elegant kjøretur med allsidighet, energieffektivitet og miljøvennlighet fra et elektrisk kjøretøy, sier selskapet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.