Ukens veteran: BMW 507

Verdens vakreste fiasko

Først etter å ha lånt BMWs ikoniske 507, sjekket vi verdien. Det var kanskje like greit.

ARE YOU LONESOME TONIGHT? Denne bilen var tidligere eid av Elvis Presley. Vi tviler sterkt på at damene fikk lov til å kjøre ... Foto: BMW
ARE YOU LONESOME TONIGHT? Denne bilen var tidligere eid av Elvis Presley. Vi tviler sterkt på at damene fikk lov til å kjøre ... Foto: BMW Vis mer
Publisert

Som å holde en skjør, nyfødt baby som ikke er din egen ...

Omtrent sånn føles det å få utlevert nøklene til den grå BMW 507-en, som står parkert utenfor hotellet vårt. At fabrikkens avdeling for klassiske biler i det hele tatt tør å låne ut 1958-modellen til oss, eller til noen som helst, er knapt til å tro.

Men en slik sjanse får man nok aldri igjen. Det bare å vrikke kroppen på plass bak det store, hvite rattet. It's now or never!

Vakker lyd

Roadsteren buldrer til liv, i samme nanosekund som tenningsnøkkelen - midt under rattet! - vris om. 150 hestekrefter er kanskje ikke all verden fra en 3,2-liters V8, men det gurgler dypt og fint fra motoren i aluminium.

Etter at kokken på hotellet omsider blir ferdig med å fotografere toseteren, er det bare å legge skulpturen i førstegir, prøve å overse at himmelen akkurat har begynt å lekke og gi gass inn i den melkesjokolade-reklamen Bayern er.

Det er som å kjøre rett inn i et oljemaleri. Vakre, svingete landeveier rammer inn beitende kyr på endeløse grønne marker, bare avbrutt av en og annen teglsteinsrød, stille middelalderlandsby. At pollenet spruter inn i kupeen så øynene svir og nesen renner, gjør ingenting - dette er rett og slett historisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer