Ferrari Roma vant Car Design Award

Verdens vakreste

Det er så offisielt som det kan bli - Ferrari Roma er verdens peneste bildesign. En norsk bestselger kommer imidlertid på andreplass.

Jan Thomas er én av 1004 som har anskaffet seg Porsche Taycan i år. Sammen med flere norgesbiler får Taycan mye heder i internasjonal designkåring. Foto: Bjørn Langsem
Jan Thomas er én av 1004 som har anskaffet seg Porsche Taycan i år. Sammen med flere norgesbiler får Taycan mye heder i internasjonal designkåring. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det deles ut priser til biler i øst og i vest, bokstavelig talt. Men også i nord, for her i Norge er Dagbladet og Dinside i gang med å kåre Årets Bil 2021 - en kåring med stolte tradisjoner, som vi er alene om her til lands.

Allerede har leserne kårets «folkets favoritt», mens juryen fortsatt jobber med å kåre sin.

Verdens beste design

Magasinet Auto & Design har forøvrig en litt annerledes, men minst like anerkjent kåring. De ser kun på hvilke biler som har det beste designet - eller hvilke som ser best ut, hvilket gjør at ikke de samme gigantene stikker av med seieren hver gang.

I denne kåringen er det flere attraktive norgesmodeller som får oppmerksomhet. Det er bare å lese videre.

De kårer en vinner i tre kategorier: beste produksjonsbil, beste konseptbil og beste designspråk for et merke. Naturligvis er det i utgangspunktet beste design for en produksjonsbil som er mest interessant for oss bilkunder.

Her stikker Ferrari Roma av med seieren. Superbilen får skryt for å ha tatt «en gammel GT-bil og overført designet til 2000-tallet, ved hjelp av et sensuelt, stemningsfult og banebrytende design», heter det i begrunnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer