Ferrari Roma vant Car Design Award

Verdens vakreste

Det er så offisielt som det kan bli - Ferrari Roma er verdens peneste bildesign. En norsk bestselger kommer imidlertid på andreplass.

Jan Thomas er én av 1004 som har anskaffet seg Porsche Taycan i år. Sammen med flere norgesbiler får Taycan mye heder i internasjonal designkåring. Foto: Bjørn Langsem
Jan Thomas er én av 1004 som har anskaffet seg Porsche Taycan i år. Sammen med flere norgesbiler får Taycan mye heder i internasjonal designkåring. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det deles ut priser til biler i øst og i vest, bokstavelig talt. Men også i nord, for her i Norge er Dagbladet og Dinside i gang med å kåre Årets Bil 2021 - en kåring med stolte tradisjoner, som vi er alene om her til lands.

Allerede har leserne kårets «folkets favoritt», mens juryen fortsatt jobber med å kåre sin.

Verdens beste design

Magasinet Auto & Design har forøvrig en litt annerledes, men minst like anerkjent kåring. De ser kun på hvilke biler som har det beste designet - eller hvilke som ser best ut, hvilket gjør at ikke de samme gigantene stikker av med seieren hver gang.

I denne kåringen er det flere attraktive norgesmodeller som får oppmerksomhet. Det er bare å lese videre.

De kårer en vinner i tre kategorier: beste produksjonsbil, beste konseptbil og beste designspråk for et merke. Naturligvis er det i utgangspunktet beste design for en produksjonsbil som er mest interessant for oss bilkunder.

Her stikker Ferrari Roma av med seieren. Superbilen får skryt for å ha tatt «en gammel GT-bil og overført designet til 2000-tallet, ved hjelp av et sensuelt, stemningsfult og banebrytende design», heter det i begrunnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.